Olej konopny (cannabis sativa) BIO 100 ml

ocena:5/55.00 /5 (1 opinia)
producent:Mohani
  • Tłoczony na zimno i nierafinowany olej konopny z certyfikatem ekologicznego rolnictwa. Produkt pochodzi z kontrolowanej produkcji ekologicznej prowadzonej zgodnie z wymaganiami Unii Europejskiej .
29.00zł
Olej konopny (cannabis sativa) BIO 100 ml

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

PEŁEN OPIS

Olej konopny BIO

Olej konopny pozyskuje się z konopii siewnych. Uważany za jeden z najbardziej odżywczych olejów. Stosowany jest w celach kosmetycznych, spożywczych i leczniczych.

Olej konopny zawiera wiele cennych substancji, wśród których witaminy A, B1, B2, B3, B6, C, D i E, sole mineralne, wapń, magnes, siarkę, cynk, potas, siarkę, żelazo, fosfor, fitosterole, fosfolipidy, aminokwasy (zawiera wszystkie dwadzieścia aminokwasów, w tym 9 niezbędnych). Ze względu na dużą zawartość chlorofilu, olej ma zielone zabarwienie. Zawarty w oleju chlorofil pełni rolę silnego antyoksydantu: działa przeciwzmarszczkowo, antyseptycznie, ściągająco, przeciwzapalnie i regenerująco. Poprawia krążenie krwi, dzięki czemu dotlenia ją i odżywia.

Olej konopny zawiera największą spośród wszystkich znanych roślin ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych! Zawiera zarówno kwas linolenowy (ALA) jak i linolowy (LA), których stosunek wynosi 3:1 – proporcja ta uznawana jest za optymalną dla ludzkiej skóry.

Polecany do skóry dojrzałej ze względu na działanie przeciwzmarszczkowe. Zawarty w oleju konopnym kwas linolowy jest podobny do naturalnego cementu międzykomórkowego zawartego w skórze ludzkiej i wnika w najgłębsze warstwy naskórka, dzięki czemu dogłębnie nawilża i odżywia skórę. Dodatkowo jest nośnikiem innych dobroczynnych substancji rozpuszczalnych w tłuszczach.

Olej szczególnie polecany jest do pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej. Działa przeciwzapalnie, nawilżająco, dzięki wysokiej zawartości NNKT, m.in pomaga przywrócić normalny skład ludzkiego sebum, dzięki czemu staje się on rzadszy i nie zatyka ujść gruczołów łojowych, tym samym zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych.

Olej szybko wchłania się w skórę, nie pozostawiając tłustej warstwy.

INCI: Cannabis Sativa Seed Oil BIO

Opinie użytkowników
Ilość opinii: 1 Średnia ocena: 5.00
Autor: Alina, Warszawa Ocena:
Używam go do twarzy na dzień, jak i na noc, na przemian z olejem ze słodkich migdałów. Bardzo fajnie nawilża skórę, trzeba tylko uważać żeby nie nałożyć go za dużo ponieważ twarz się będzie świecić. Ma charakterystyczny zapach ale nie drażniący.
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel