BIO Olej tamanu do skóry wrażliwej i problematycznej 50 ml

producent:Mohani
  • Olej tamanu ma silne właściwości regenerujące i gojące. Doskonale pielęgnuje skórę wrażliwą ze skłonnościami do zaczerwienienia, pękania naczynek, a także zwalcza problemy skórne i przyspiesza regenerację naskórka.
36.00zł
BIO Olej tamanu do skóry wrażliwej i problematycznej 50 ml

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

PEŁEN OPIS

Olej tamanu BIO

Olej z pestek drzewa tamanu jest od wieków stosowany w rejonach wysp Pacyfiku, Azji i Afryki jako środek niwelujący problemy skórne i wspomagający gojenie się ran. Tłoczony na zimno nierafinowany olej tamanu zachowuje pełnię swych właściwości. Nierafinowany olej tamanu ma ciemnozielony kolor oraz orzechowy zapach.

Olej tamanu właściwości:

- koi nadwrażliwą i podrażnioną skórę twarzy, głowy i ciała

- intensywnie nawilża i ma działanie przeciwzmarszczkowe

- wspomaga leczenie ran, poparzeń, rozstępów i blizn

- ma działanie przeciwzapalne i gojące

- wykazuje właściwości przeciwwirusowe, przeciwbólowe i antybakteryjne

Olej tamanu stosowany na skórę suchą, wrażliwą i alergiczną szybko przynosi ulgę. Olej tamanu wnika we głęboko w skórę, dzięki czemu wykazuje właściwości regenerujące, odbudowujące, a także nawilżające i wygładzające. Olej tamanu niweluje zaczerwienienia, zmiany atopowe oraz nieprzyjemne uczucie ściągnięcia i swędzenia skóry.

W oleju tamanu znajduje się kwas kallofllowy oraz kallofilloidyna - składniki aktywne o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym. Olej tamanu pomaga zniwelować łupież, trądzik, ciemieniuchę oraz likwiduje stany zapalne skóry.

Dzięki olejowi tamanu znikają objawy trądziku. Olej może być stosowany do skóry ze skłonnością do wyprysków i zapychania. Tamanu nie zatyka porów i normalizuje pracę gruczołów łojowych. Może być stosowany do cery tłustej. Nie powoduje powstawania zaskórników.

Po kuracji olejem tamanu skóra pozostaje miękka, dogłębnie nawilżona, elastyczna i odzyskuje zdrowy koloryt.

Olej tamanu - zastosowanie:

- zmiany skórne, trądzik, opryszczka, zaskórniki

- rogowacenie naskórka

- blizny i rozstępy

- rany, oparzenia

- cera wrażliwa, alergiczna, z pękającymi naczynkami

- zmiany pigmentacji

 

INCI: Calophyllum inophyllum Seed Oil

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel